Beste Losserse carnavalisten,

Mijn naam is Kris Huttenhuis, ik ben op dit moment 46 jaar. Geboren in Berghuizen, hét heuse dorp in de Boeskoolstad. Na vijf jaar in de nieuwbouwwijk “de Saller” in Losser te hebben gewoond zijn wij verhuisd naar onze plek buitenaf, net over de Dinkel. Hier hebben wij van een oud boeren erf onze droomplek gemaakt en kunnen we nog steeds na 18 jaar zeggen dat het bijna af is. Wie is wij in dit verhaal? Mijn lieve vriendin Ilone Uit Het Broek en ik, onze zonen Storm (13) en Brent (11) en onze dochters Elin (9) en Mel (6).

Als eigenaar van CURIS, een klein detacheringsbureau in zorgpersoneel, werk ik met een team van jonge enthousiaste professionals op operatiekamers in verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen in het land. Mijn rol op de OK is anesthesiemedewerker. Recent ben ik een nieuw bedrijf gestart; Anesthesie op locatie. Zo is het nu mogelijk om door je eigen tandarts/ kaakchirurg een behandeling onder narcose in zijn of haar praktijk te krijgen.

Als ik een grote hobby van mezelf moet noemen, dan is het wel bouwen. Ik krijg geen genoeg van het geklus in en om het huis, altijd is er wel weer wat te doen. Door steeds een project binnen een project te beginnen drijf ik Ilone en de kids soms bijna tot waanzin.

Zoals bij velen is ook bij mij het Carnaval met de paplepel ingegoten. Met mijn vader Bertus (medeoprichter van de Spanvöggel in Berghuizen en jarenlang actief lid bij de Kadolstermennekes) als voorbeeld, heb ik in 1988 als jeugdmarkies bij de Spanvöggel in de Marke Berghoezen mijn scepter mogen zwaaien. Het hoogtepunt was altijd wel de Grote Twense Carnavalsoptocht die werd gehouden in de Carnavalshoofdstad van het Oosten. In die tijd bekleedden de Losserse verenigingen steevast de topklasseringen in de uitslag van die optocht.

Toen ik in 1999 met Ilone ben gaan samenwonen in Losser, ben ik ook meteen met mijn zwager Maarten meegegaan naar de carnavalsloods van de Stroatkroepers. In het wagenbouwen kon ik aardig wat energie en tijd kwijt, iets waar ik altijd erg veel plezier aan beleef. Het volgende jaar nam ik zitting in de nieuw gevormde technische commissie en trad ik ook aan als algemeen bestuurslid in het bestuur van deze gezellige club Carnavalisten. Weer een jaar later werd ik gekozen tot voorzitter van de Stroatkroepers en deze functie heb ik met erg veel plezier vele jaren met een mooie vriendengroep uit mogen voeren.

Dikwijls hebben we gespeculeerd over hoe mooi het zou zijn om in ons 33 jarig jubileum de prins van Losser te mogen leveren. Een naam die dan snel op tafel komt is Maarten, wie anders? Toen Wim Meijerink op een regenachtige zaterdagmiddag ons oprit op kwam rijden hoefde ik niet lang te raden en was de optelsom snel gemaakt waarvoor hij ons erf kwam bezoeken. Ik ben trots om deel uit te mogen maken van het trio 2023 dat dit seizoen voorop gaat in de Carnavalvierend Losser. Ik wil, mede namens Ilone en onze kinderen iedereen een heel fijn Carnaval toewensen en vooral erg veel succes voor alle wagenbouwers die we in Losser bij elkaar hebben! Alaaf en tot snel!

Met carnavaleske groet,
Adjudant Kris, Ilone, Storm, Brent, Elin en Mel