Prins van Losser 2023: Prins Maarten de Eerste

In een bomvolle zaal is zaterdagavond de Prins van Losser ten tonele verschenen. De grote eer is dit jaar aan Prins Maarten de Eerste, geflankeerd door zijn Adjudanten Kris en Kevin en Hofchauffeur Bjorn. Prins Maarten zal dit jaar de Losserse Gaffel Aoskes en alle aangesloten verenigingen voorgaan in het carnavalsgedruis in de gemeente Losser.

Maarten Mijwaart (49) is een carnavalist in hart en nieren. Al vele jaren is hij aangesloten bij de carnavalsvereniging De Stroatkroepers. Hier is hij fanatiek wagenbouwer, secretaris en tevens ontwerper van de carnavalswagens. Ook voor andere Losserse carnavalsverenigingen komen de creatieve creaties van zijn hand.

Maarten is getrouwd met Sabine en samen hebben ze twee dochters, Joelle en Emily. In het dagelijks leven werkt Maarten in zijn eigen bedrijf Explicate B.V. Explicate treedt op als agentuur voor een aantal bedrijven op het gebied van beveiligingstechniek. En ook als mede-eigenaar van Security On Screen B.V. heeft hij zijn handen vol. Dit bedrijf beheert een website en grote LinkedIn-groep op het gebied van beveiliging en ondersteunt zo de PR en marketing van klanten.

Daarnaast is Maarten sociaal actief als onder andere voorzitter van het bestuur van SKOLO, de overkoepelende stichting voor de vijf Katholieke basisscholen in Losser en Overdinkel, penningmeester van Gymnastiekvereniging AGVL en secretaris van “Buurtschopvereniging De Zoeke”.

Maarten koos zijn zwager Kris Huttenhuis (46) als adjudant om hem deze Carnaval te vergezellen. Kris, die het carnaval leerde kennen in Oldenzaal maar al jaren woonachtig in Losser, woont samen met Ilone en samen hebben ze vier kinderen, Storm, Brent, Elin en Mel. Kris is ook erg actief als wagenbouwer bij de Stroatkroepers en is daar jarenlang voorzitter geweest. Als eigenaar van CURIS, een klein detacheringsbureau in zorgpersoneel, werkt Kris met een team van jonge enthousiaste professionals op operatiekamers in verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen in het land.

De huidige voorzitter van de Stroatkroepers, Kevin Wijering (31), tevens interim-bestuurslid bij de Gaffel Aoskes, is de tweede adjudant die dit trio compleet maakt. Ook Kevin is al jaren lid van de Stroatkroepers, die dit jaar haar 33-jarig bestaan vieren. Hij is naast het voorzitterschap druk met het bouwen aan de wagen en ook als wagenbegeleider tijdens de optochten. Hij is getrouwd met Yvette, hebben samen twee kinderen, Melle en Hidde en in het dagelijks leven is hij werkzaam als juridisch medewerker bij Notariskantoor Poppinghaus in Losser.

Bjorn Scheffer (22) zal het trio door de feestelijke weken heen rijden als Hofchauffeur. Bjorn heeft een vriendin, Jet, en is actief binnen de carnavalsvereniging de Martini Kerlkes. De meeste mensen zullen hem echter kennen door zijn moeder, Marga Scheffer. Een bekend gezicht in de Twentse carnavalswereld aangezien zij als prinsenpakkennaaister voor menig Twentse hoogheid aan de slag is geweest.