Prins Patrick I
Graag wil ik, de 2de prins van de Scholtinkstraat en de 58ste prins van de Gaffel Aöskes, mij even aan u voorstellen.

45 Jaar geleden ben ik, Patrick olde Heuvel geboren in Hengelo en sinds 2000 inwoner van Losser. Na maanden van bouwen en verbouwen wonen we nu aan de Scholtinkstraat. Al een aantal jaren ben ik werkzaam bij de Groot installatiegroep te Hengelo. Graag ga ik met familie en vrienden naar Oostenrijk voor de österreichische gemütlichkeit.

In 1992 ben ik in aanraking gekomen met het Lossers carnaval. Bij CV De Daore Trappers werden technische wagenbouwers gezocht en een paar jaar later werd ik lid van het bestuur. Na een tijdje mocht ik deze gezellige vereniging voor gaan zitten. Na een periode van 11 jaar voorzitten vond ik dat ik de voorzittershamer wel over mocht dragen. Tegenwoordig zit ik alweer een hele tijd in de geluidscommissie van de Gaffel Aoskes. Op carnavalsfeesten doe ik met veel plezier het licht en geluid. Voor de carnavalsoptochten verzorg ik regelmatig de muziek op de wagens van de Daore Trappers, CV de Hoalthakkers en CC de Bokelbulkes.Getrouwd ben ik met Nicole van de Boan, (Hanterink). Haar is het carnaval echt met de paplepel ingegoten. Jaren was ze bij de Hoalthakkers actief wagenbouwer, secretaresse in het bestuur en algemeen bestuurslid van de Gaffel Aöskes. Nu is ze lid van de Technische Commissie van de Gaffel Aöskes. Samen worden we ook wel de Daore Hakkers genoemd, een mooie verwijzing naar onze carnavaleske roots.

Wij hebben 2 zonen, Sepp 12 jaar en Jogg 5 jaar. Sepp was afgelopen jaar jonkheer van de Daore Trappers. Allebei gaan ze graag mee naar de loodsen om te helpen bouwen aan de wagens. Tijdens de optochten lopen ze met veel plezier mee met de wagens van de Daore Trappers en de Hoalthakkers.
Elk jaar viert ons hele gezin graag carnaval!!!

In 2004 was ik adjudant van prins Marcel (de Jong). Nu heb ik de eer om prins van Losser te mogen zijn! Dit carnavalsseizoen wordt voor ons heel speciaal. Na een geweldig leuke voorbereiding,waarin we oa.stof haalden in Den Bosch, ons Prinsenlied inzongen en een leuke hofauto gingen uitzoeken. Hebben we ook diverse gezellige vergaderingen gehad. Nu hoop ik, samen met mijn adjudanten Martin en Martijn, hofchauffeusse Savanna, de dames Nicole en Marloes en de kinderen Sepp, Jogg, Pien, Lars en Nils, er met jullie allemaal een grandioos carnavalsseizoen van te maken. En dit alles onder ons motto:

ALLES OP DE KOP!

Prins Patrick I
Patrick olde Heuvel

Adjudant Martijn
Ik ben Martijn Heurman 37 jaar, getrouwd met Marloes en samen hebben we 2 zoons in de leeftijd van 4 en 2, Lars en Nils. We wonen aan een zeer gemoedelijk plein in Losser, de Willibrordlaan!
In het dagelijks leven werk ik bij zorgboerderij Ensink in Enschede. Op deze zorgboerderij komen kinderen tot 18 jaar met verschillende beperkingen en achtergronden. Ik mag de kinderen daar begeleiden bij het vervaardigen van allerlei mooie werkstukken in de houtwerkplaats.
Geboren in Losser en getogen op het mooie Hoge Boekel, op de punt van Glanerbrug, Enschede en Losser.
Het carnaval is mij letterlijk met de paplepel ingegoten, want in mijn geboortejaar 1979 werd mijn vader Graaf bij Carnavalsclub De Bokelbulkes op het Hoge Boekel.
Sindsdien vier ik al carnaval en zit het dan ook in ons bloed. Zelf ben ik een redelijk actief persoon binnen de Bokelbulkes. Eerst begonnen als lid bij de Kälfkes, later in het bestuur van de Kälfkes waarvan enkele jaren als voorzitter. In 2000 en 2003 adjudant en in 2008 jubileum-Graaf. In 2007 bestuurslid en van 2009 t/m 2016 voorzitter. Mijn vrouw Marloes is lid van CV de Martini Kerlkes. Het is dan ook geen toeval dat we elkaar met het carnaval hebben leren kennen.

Adjudant Martin
Beste Carnavallisten, bij deze wil me graag voorstellen. Mijn naam is Martin in het Veld. Ik ben 38 en woonachtig aan DE carnavalsstraat van dit jaar, de Scholtinkstraat. Oorspronkelijk kom ik uit de Glane. Nadat ik de MTS heb afgemaakt ben ik aan het werk gegaan. Een paar jaar later, in 2005 ben ik verhuist. Ik heb al met al 5 jaar in Oldenzaal gewoond. In 2010 ben ik terug gekeerd naar Losser, zoals gezegd naar de Scholtinkstraat. Een aantal jaren later, in 2014, is onze dochter geboren.

In het dagelijks leven ben ik verkoopadviseur bij Škoda dealer Göritzlehner in Hengelo. Al vanaf het moment dat ik de MTS afgerond had wist ik dat ik meer interesse in de commerciële kant van het autovak had, dan de technische kant. Hier ben ik dus verder mee gegaan en nadat ik voor verschillende merken als Opel en KIA gewerkt heb ben ik dus bij Škoda terecht gekomen. Dit doe ik met erg veel plezier.
In de zomermaanden probeer ik de race fiets af en toe uit de schuur te halen om een eind te toeren. In het winterseizoen kan ik af en toe een mountainbike lenen om door het bos te crossen. Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat daar dit seizoen weinig van terecht gekomen is. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de geweldige voorbereiding op het komende carnavals seizoen.

Hofchauffeuse Savanna
Mijn naam is Savanna Bos en ik ben 22 jaar. Woonachtig ben ik al mijn gehele leven in Overdinkel en leef nog thuis bij mijn ouders en mijn zus Rebecca.
Ik ben bijna afgestudeerd als bewegingsagoog. Als bewegingsagoog ben je in staat mensen met een beperking te helpen en te begeleiden tot een zo groot mogelijke persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid in de maatschappij. Dit doe je door bewegen te gebruiken als middel, om op deze manier het gedrag van deze mensen te kunnen beïnvloeden en veranderen in positieve richting. Hierbij ben ik werkzaam als invaller bij revalidatiecentrum het Roessingh en tevens geef ik zwemles aan kinderen bij zwemschool Sia en val ik ook in bij het zwembad Losser.

Proclamatie Zijne Deurluchtige Doarigheid Prins Patrick I, 2017
Wie, Prins Patrick de Eerste, met toostemming van de wieze leu der Anzeukkemissie en bie de gratie van de Zotskap, kozen tot de 58ste Prins van Losser, Prins van de Gaffel Aöskes en heerser oawer Losser, Oawerdeenkel, De Lutt, Böaningen, De Glaan, ’t Hoge Bookel en wiedere boerschoppen, toozichthoalder van de Bleek, neije Prins-anwinst van de Scholtinkstroat, opper-platendreaier van de Gaffel Aöskes, technisch wonder veur elk geluud, echte Carnavalist met rood/wit hert dat slöt veur’t Carnaval in Losser en Kölle, erelid van de Daore Trappers en lid van de Hoalthakkers, ex-horecabaas van Gaffel boetenresidentie ’t Schöpke en trouwt met ne echte Boan; hef beslötten en löt oe samen met ziene adjudaanten Martin en Martijn wetten:

1. Dat de bewoners van de Scholtinkstroat der dit joar vol veur goat,
want noa joaren kunt ze weer zeggen: wie hebt nen Prins in de stroat!

2. Dat zowel de Prins as zien adjudaanten van ne carnavalsverening veurzitter is west,
van verschillende vereningen, mer noe toch samen, dus da’s Gaffel Aoskes op zien best!

3. Dat carnaval is veur alle leeftieden en veur iedereen,
dus hoppenlik krig het carnaval op de Losserhof en op’t bejoardenhoes ok völ volk op de been!

4. Dat wie het in Losser, ok bie de Carnaval, nig kunt alleen,
dus dat doarum nen gezamenlijk feest op carnavalszoaterdag ne prachtig begin zol ween!

5. Dat wie het jammer veend dat de Martinuskeark dicht is en de Sinte Märtenoptocht nig deur is goan,
mer dat de Martinustoren en Martinikerlkes wa zult bliemen bestoan!

6. Dat Prins Patrick noa heel wat joaren stage lopen en op de achtergrond actief,
noe eindelijk zölf de scepter mag zwaaien met nen prachtig pak um zien preenslijk lief!

7. Dat wie in Losser het verenigingsleamen mait koesteren en waarderen,
want zeker veur de jonge generatie is dat de plek um te ontwikkelen en te leren!

8. Dat de herinrichting van de Gronausestroat um oons wa deur kan goan,
mer dat de gastvrije en superstrakke welkomsbogen wa mot kunnen bliemen stoan!

9. Dat oonzen Lossersen weerman Johan Effing aait good weark verricht,
dat hij doarum dus de weergoden op tied veur het carnavalsweekend inlicht!

10. Dat wie hopt dat oons prachtige Openluchttheater de overkapping rap mag realiseren,
zodat alle veurstellingen altied en aait vedan de leu kunt plezeren!

11. Dat Carnaval in Losser, ieder joar weer is ne geweldige tied,
mer het blif gelukkig 1 groot spel: dus mens erger je niet!

En doarum besloet wie met oonzen liefsprök:

“Alles op de kop”

Gömmen in’t Aoskesdorp Losser, op de zömde van de Louwmoand in oons regeringsjoar 2017

Prins Patrick I en adjudaanten Martin en Martijn

 

Prinsenlied Z.D.H. Prins Patrick I, de Gaffel Aöskes Losser 2017

As wie de zommer weer hebt had,
en van de beum valt weer het blad.
As der weer praalwagens wordt maakt,
het carnaval oons allen raakt!
As dan de kiel oe ok nog past,
en Losser haalt alles oet de kast.
Dan zeit wie: leu het is weer bal,
noe samen noar’t Carnaval!

Refrein:
Losser kom op, alles geet noe op de kop,
met Patrick, Prins van’t Carnaval!
Leve de gein, ok met Martin en Martijn,
wordt het een Gaffel Aöskesbal!
Losser kom op, alles geet noe op de kop
en samen stelt wie oons 1 doel:
veur iedereen noe fijn, een prinsheerlijk gevoel!

As wie dan goat noar jong en oald,
noar allen dee van nen feeske hoald.
As dan de dorpen um oons hen,
ok zegt, hier mo’j noe wen’n.
As dan de stroaten wordt versierd,
umdat doar nen prachtig feest wordt viert.
Dan zeit wie: leu het is weer bal,
noe samen noar’t carnaval!

Refrein

Intermezzo
Wie goat van links falderie, rechts faldera, links falderie,
mer het leefste goat wie mooi rechtdeur.
In de polonaise gin gezeur!
Wie goat van links falderie, rechts faldera, links falderie.
Samen feesten dat is onwies top, alles geet op de kop!

Refrein