Geschiedenis
In het verleden had iedere vereniging zijn eigen bouw locatie. De een bij de boer de ander had al een eigen nissenhut waar ze jaarlijks de wagens bouwden.

In 1986 is het besluit genomen om op het industrie terrein de Pol in Losser een aantal romneyloodsen te gaan bouwen. Hierdoor ontstond de situatie dat er meerdere carnavalsverenigingen op een locatie aan het bouwen waren. In 1988 worden de eerste wagens in de romneyloodsen op de Pol gebouwd.

In de 90-er jaren wilde Johma het stuk grond kopen van de gemeente Losser waarop de romneyloodsen stonden. Doordat de voormalige voetbalvereniging PJ was samengegaan met VV TAR kwam er een stuk grond vrij.

In overleg met de gemeente Losser is besloten een stuk grond van ongeveer 3200 m2 beschikbaar te stellen voor een hallencomplex waar alle verenigingen die al op de Pol een romneyloods hadden en de Stichting Bruehgel een onderkomen krijgen. De Martini-Kerlkes die op dat moment nog een eigen locatie hadden aan de Smuddeweg moesten daar in de toekomst ook weg en krijgen dus ook ruimte in dit hallencomplex. Het geheel in grotendeels in eigen beheer gebouwd. De officiële opening was in 1998.

De onderstaande verenigingen hebben een onderkomen in het hallen complex

CV de Martini-Kerlkes
CV de Hoalthakkers
CV de Grösmeeierkes
CV de Gaffel Aöskes
CV de Nachtûlkes
CV de Stroatkroepers
CV de Veldmuuskes
CV de Daore Trappers
Stichting Bruegheliaans festijn