Prins van Losser Brian I 2018

Goeindag leu!

Graag wil ik, Prins Brian I van de gemeente Losser, mij aan u allen voorstellen. Mijn naam is Brian Klaver en ik heb de grote eer het Lossers carnaval voor te mogen gaan in het jubileumjaar, 55 jaar Gaffel Aöskes!

Geboren ben ik in 1967 in de Krekkelstad, Enschede. Daar ben ik al besmet geraakt met het carnavalsvirus. In 1998 zijn we verhuisd naar Losser en na enige verbouwingen wonen we nog steeds met heel veel plezier aan de Richterstraat, waar in ons mooie hofje menig feestje gevierd wordt!

Ik ben getrouwd met Ingrid en samen hebben we 2 kinderen, Tim en Joy.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij Aannemersbedrijf Klaver & Zn. Zoals waarschijnlijk iedereen weet is het prachtige bedrijf ESS EasyDrain mijn grootste klant en passie. Beurzen opbouwen en inrichten, standbouw en allerhande onderhoud aan dit bedrijf zijn onze hoofdactiviteiten. Bouwen doen we natuurlijk ook nog steeds, denk bijvoorbeeld hierbij aan de wintertuin bij Grand Cafe Smit.

Carnaval is al jaren een grote hobby van mij en hier wil ik dan ook altijd graag mijn steentje aan bijdragen. Te denken hierbij valt aan de opbouw van de tent voor Carnaval Losser op het plein en de tent achter Grand Cafe Smit. Verder ben ik lid van de gala commissie van de Gaffel Aöskes en van CV de Hoalthakkers. Bij het Bruegheliaans Festijn ben ik ook actief en coördineer ik de op en afbouw. Ik vind het mooi en belangrijk dat ik een bijdrage kan leveren aan activiteiten in ons dorp. Samen houden we Losser leefbaar!

Als er tijd voor is mag ik ook graag de Oostenrijkse bergen bezoeken, vooral als er een meter sneeuw op ligt! Maar nu is het eerst tijd voor carnaval!

Samen met mijn gevolg heb ik er onmeunig zin aan en ik hoop u allen te zien tijdens de komende carnavalsperiode met zijn vele festiviteiten, want zoals u weet:

Het geet Los in Losser!

Met carnavaleske groet,

Prins Brian I

 

 

Adjudant Peter Onland

Ik ben Peter Onland en 45 jaren oud. Getrouwd met Pascalle Onland – Sickman en samen hebben we 3 kinderen. Noor (13 jr.), Sam (9 jr.) en Fem (7 jr.). Geboren te Enschede en in de eerste maanden verhuist naar Losser. Momenteel zijn we woonachtig aan de Lijsterbesstraat in Losser. Voor ons een ideale plek zo vlak achter het centrum.

Vanaf mijn 5e jaar ben ik bezig geweest met voetbal en heb dit 31 jaar met veel plezier gedaan. Bij S.V. P.J. en later A.J.C. ’96 heb ik mijn voetbal jaren doorgebracht. Erg mooie tijd maar met de komst van Fem ben ik zelf gestopt met voetballen. Momenteel ben ik 1 van de leiders van het team van mijn zoon Sam bij K.V.V. Losser.

Vanaf 2000 ben ik werkzaam bij het mooie bedrijf in Losser, Johma Salades aan de Pol. Inmiddels alweer zo’n 17 jaar. In de functie als informatie manager hou ik mij bezig met proces optimalisatie. Een erg leuke, drukke en uitdagende baan waarbij geen dag hetzelfde is.

Carnaval heb ik altijd al gevierd maar dan meestal de 3 dolle dagen tijdens het carnavalsweekend. In 2012 ben ik gevraagd om aan te sluiten bij het hoofdbestuur van de Gaffel Aöskes. Na de eerste vergadering was ik al om en sindsdien actief in het secretariaat. Een ervaren, gedreven en leuk bestuur heeft mij in een paar jaar tijd het hele carnaval achter de schermen bij gebracht. Ondanks dat er de laatste paar jaar veel is veranderd in de wet- en regelgeving is het elk jaar weer mooi om te zien dat er zo veel mensen van jong tot oud genieten en bezig zijn op alle gebieden van het carnaval. Iets waar Losser zeer trots op mag zijn en hoop dat er over tientallen jaren nog steeds carnaval op hoog niveau wordt gevierd in de gemeente Losser.

In mei van 2017 ben ik gebeld door de voorzitter en was omringd door veel Doare Trappers tijdens het helpen van een verhuizing van familie. Ik moet nog even naar ‘Bob’…. Bij thuiskomst de melding dat ik gevraagd was voor adjudant. Niet veel later de voorzitter al het ‘ja’ woord gemeld.

Vanaf dat moment samen met Prins Brian, adjudant Peter en hof chauffeuse Lisanne en wederhelften een zeer mooie voorbereidingstijd gehad waarvan ik zeer heb genoten gaan we vanaf nu helemaal los onder het motto: “Wie goat los in Losser”

Adjudant Peter Onland

 

 

Adjudant Peter

Mijn naam is Peter Theeuwen. Ik ben 59 jaar oud en erg trots dit jaar als adjudant naast Brian I, de 59e prins van Losser te mogen staan. Ik ben getrouwd met Lilian en we hebben 3 kinderen, Lisanne, 29 jaar, Timon, 26 jaar en onze jongste Carlijne, zij is inmiddels 22 jaren jong. En ja, Lisanne is inderdaad dit jaar Hofchauffeuse van het trio. Natuurlijk heel bijzonder en voor ons uniek. Wij wonen met veel plezier aan een pleintje in de Richterstraat in Losser met heel gezellige buurtjes. En ja, ook dit klopt, prins Brian I woont aan hetzelfde pleintje.

In het dagelijks leven verdien ik de kost met werkzaamheden voor Roessingh, het revalidatiecentrum in Enschede. Hier heb ik eerst ruim 25 jaar gewerkt als fysiotherapeut en in die tijd ook heel wat inwoners van de gemeente Losser mogen begeleiden op hun weg naar herstel. Inmiddels heb ik een carrière switch gemaakt en werk binnen dezelfde instelling nu al weer meer dan 12 jaar als manager voor de revalidatie volwassenen. Heel mooi om nu leiding te geven aan het revalidatieproces waar ik zelf als therapeut zoveel jaren deel van uit heb gemaakt.

Mijn achternaam, Theeuwen, maakt al snel duidelijk dat ik hier “niet weg kom”. Ik ben geboren en opgegroeid in Venlo, Limburg en weet niet anders dan dat ik met mijn hele familie altijd en fanatiek carnaval heb gevierd. Wat dat betreft mag je mij met recht een ervaringsdeskundige noemen.

In 1977 ben ik vanwege studie en werk verhuisd naar Enschede en in 1985 ben ik samen met Lilian in Losser gaan wonen. Het carnaval vieren, hebben we hier vanaf het begin opgepakt, eerst samen en later met onze kinderen erbij. Voor Lilian en mij is dit natuurlijk fantastisch want behalve dat we opgegroeid zijn met carnaval vieren in Limburg hebben we dat voort kunnen zetten hier in Losser. En dit jaar natuurlijk op een wel heel speciale manier!

Ons hele gezin is al vele jaren lid van CV de Hoalthakkers en samen vieren we fanatiek carnaval. Via de Hoalthakkers zijn we ook betrokken bij de wagenbouw. Lilian, Lisanne, onze Hofchauffeuse en ook Kyra, de vriendin van Timon, zitten in de kledingcommissie. En Tim, de vriend van Lisanne, loopt al vele jaren voorop bij de wagenbouwers. Als bij ons de garage, de kamer en de gang weer vol staat met dozen gevuld met stoffen en andere attributen weet ik dat “het” er weer aan zit te komen. We beleven het carnavalsweekend zeer intensief van de zaterdag tot en met het Slotbal. Losser mag trots zijn op de wijze waarop hier onder aanvoering van de Gaffelaöskes carnaval gevierd en beleefd wordt.

Het is een enorme eer en het lijkt me geweldig leuk om carnaval in Losser nu eens van een andere kant mee te mogen maken. Ik heb dan ook niet zo heel lang na hoeven te denken voordat ik “ja” heb gezegd tegen de aanzoekcommissie. Lilian was meteen enthousiast en ook de rest van ons gezin vond het allemaal prachtig toen ze het te horen kregen. Heel eventjes heb ik nog wel getwijfeld in verband met mijn leeftijd. Maar toen ik me realiseerde dat mijn vader op 77-jarige leeftijd in het bejaardenoord in Baarlo (Limburg) nog prins carnaval is geweest en bij de oudjes voorop ging in de polonaise was er voor mij geen twijfel meer. Leeftijd speelt geen rol, carnaval is voor iedereen en we gaan het doen. Uiteraard “we” want we gaan dit doen als trio samen met onze families en met alle carnavalisten in Losser.

Ik heb er onmeunig veel zin in en we gaan er een fantastisch jubileumjaar van maken. Ik zal me vol inzetten om ons motto alle eer aan te doen: “Wie goat los in Losser!!”

 

 

Hofchauffeuse Lisanne

Hallo carnavallisten, graag stel ik mij even aan u voor. Mijn naam is Lisanne Theeuwen, ik ben 29 jaar en woon mijn hele leven al in Losser, waarvan nu zo’n 4,5 jaar samen met mijn vriend Tim. In het dagelijks leven werk ik als leerkracht op basisschool De Windroos in Enschede. Daarnaast hou ik van duiken, (ver) op vakantie gaan, tennissen en véél gezelligheid.

Carnaval vieren is mij met de paplepel ingegoten. De eerste paar jaar van mijn leven ging ik met mijn ouders mee naar Limburg om daar samen met familie Carnaval te vieren, later ben ik hier samen met mijn vader, moeder, broertje en zusje fanatiek mee doorgegaan in Losser. Inmiddels ben ik 12 jaar actief lid van C.V. de Hoalthakkers, waar ik het erg gezellig heb en ook Tim heb leren kennen. De eerste jaren heb ik veel meegeholpen aan de wagenbouw, later ben ik samen met o.a. mijn moeder en schoonmoeder de ‘kleding- commissie’ gaan vormen. Met een klein groepje dames bedenken en maken we met groot enthousiasme nu zo’n 10 jaar de pakken voor de optochten, waarin ik zelf ook graag meeloop. Sinds 2011 ben ik lid van de Jeugdcommissie van de Gaffel Aöskes, een zeer actieve en beregezellige commissie!

Op een mooie zomeravond in juni – we zaten nog lekker in de tuin – werd ik gebeld door Bob Volmer. Normaal gesproken zou dat prima kunnen i.v.m. de Jeugdcommissie, maar dit keer had ik meteen een heel ander gevoel. Het was immers pas juni én… ik wist wie er dit jaar Prins van Losser ging worden en óók met welke adjudanten: één van de adjudanten werd namelijk mijn eigen vader! Mijn hart ging flink tekeer en na kort overleg met Bob mocht ik diezelfde avond nog bij hem op de koffie komen. En ja hoor, ik kon het bijna niet geloven: of ik hofchauffeuse wilde worden van de Prins en zijn adjudanten, ook nog eens in een jubileumjaar! Ik wist mijn eigen antwoord meteen en toen ik de vraag thuis aan Tim voorlegde zei hij zonder twijfel: nou, gefeliciteerd! Hoe gaaf is het om dit mee te mogen maken en dan ook nog eens met m`n eigen vader als adjudant. Wauw, erg bijzonder en een hele eer. Inmiddels hebben we er al vele gezellige vergaderingen en momenten opzitten samen en is de voorpret bij ons allen groot. Ik hoop er dan ook samen met Prins Brian, adjudanten Peter en Peter, de dames en heer, alle kinderen en heel Carnaval vierend Losser en omstreken een fantástisch jubileumseizoen van te maken!

Wie goat los in Losser! Tot snel!

Hofchauffeuse Lisanne