Even voorstellen:

Prins Alex 1

Mijn naam is Alex Vreriks, deze carnavalsperiode ook bekend als Prins Alex 1. Ik ben 47 jaar, geboren op 23 maart 1971 in het mooie Denekamp. Hier heb ik ook het grootste deel van mijn leven doorgebracht tot ik in 2008 in het prachtige Losser ben komen wonen bij Mirjam Bergsma en haar zonen Bas en Tim. Sinds 10-10-2010 ben ik met Mirjam getrouwd en hebben we ons gezin nog uitgebreid met onze zoon Sem. We wonen aan de Markeweg. In het dagelijkse leven houd ik mij vooral bezig met een zelf opgezet reclamebureau, Semsign, waar menig Losserse ondernemer mij heeft weten te vinden voor allerlei soorten van reclameuitingen. Ook particulieren zijn bij mij aan het goede adres, bijvoorbeeld voor mooie bedrukte spandoeken. Maar ook buiten Losser heb ik inmiddels al een behoorlijke en veelzijdige opdrachtgevers-kring opgebouwd. Naast de drukke werkzaamheden hiervoor ben ik veel te vinden op de tennisbaan. Ik speel ook mee in de competitie, zowel ‘s zomers als ’s winters en ben de gehele zomer ook in vele Twentse toernooien te aanschouwen. De zaterdagmorgen ben ik altijd te vinden op het voetbalveld, waar onze jongste Sem zijn potjes met KVV Losser J09-1 speelt. Ook de jongste zonen van mijn beide adjudanten spelen in dit team, waardoor het altijd een dolle boel is! Ook de begeleiding van het team nemen we samen voor onze rekening.

Het staat al jaren op mijn wensenlijstje om als Losserse hoogheid door het leven te gaan. Ik ben al sinds jaar en dag een carnavalsvierder en ben dan ook in Losser, Oldenzaal, Denekamp en ook Beuningen geen onbekende als de dolle dagen weer voor de deur staan. Jarenlang kwam ik bijvoorbeeld steevast de vrijdag voor het carnaval bij Sterrebos in Beuningen waar de Valappels hun traditionele carnavalsfeest vieren. Vanaf dat ik in Losser woon ben ik ook op vele van de gezellige carnavalsfeesten binnen de gemeente Losser aanwezig geweest, altijd met erg veel plezier.

Plezier zullen we ook dit jaar hoog in het vaandel hebben staan en we hopen dat de hele gemeente Losser, van Centrum Beuningen tot Glane Zuid, op ’t Hoge Boekel, in Losser, De Lutte en Overdinkel er goed klaar voor is! Voor nu zeg ik:

Alle ballen an de kant, Wie maakt reclame in ’t Carnavalsland!

Met carnavaleske groet, zijne Deurluchtige Doarigheid Prins Alex 1

Adjudant Guus

Mijn naam is Guus Alink, binnen de Losserse gemeenschap ook bekend als 1 van ‘De Bakkers van Alink’. Samen met mijn broer Jeroen run ik de winkels die wij als familiebedrijf in de huidige vorm van ‘De Bakkers van Alink hebben’. Mijn aandeel zit vooral in het banket-gedeelte waar ik samen met onze medewerkers dan ook de lekkerste dingen tevoorschijn tover. Ik woon samen met mijn vriendin Melissa Huitink en ben vader van drie kinderen, Estelle (20), Aymee (10) en Yaron (8). Als geboren Lossernaar zit het Carnaval al jaren in mijn bloed. En als lid van de Alink-familie ben je er natuurlijk ook mee besmet. Mijn oom Johan en mijn broer Jeroen hebben beide al de eer gehad om als hoogheid het carnaval in Losser te mogen voorgaan. Ik maak zelf al vele jaren deel uit van de begeleidingscommissie van de prins van Losser en maak vanuit die bemoeienis dan ook het carnaval van erg dichtbij mee. En met heel veel plezier! Gas op de lollie zal voor velen dan ook een bekende uitspraak zijn.

Naast ons bedrijf en de carnaval beleef ik ook erg veel plezier aan een potje tennissen. Uiteraard speel ik het graag met onze hoogheid maar ook als actief lid bij TV Brilmansdennen sta ik vaak op de baan. Voor competitie en toernooien maar ook om regelmatig gewoon een balletje te slaan. Zaterdagsmorgens ga ik bij mijn jongste twee kids ook graag en met veel enthousiasme aan het veld staan om ze bij KVV Losser te zien spelen in respectievelijk de Mo11-1 en de Jo9-1. Het plezier straalt er af en het fanatisme dat ik terug zie is mij ook niet vreemd.

Ik heb dit jaar erg veel zin om samen met Prins Alex 1, adjudant Robin en hofchauffeuse Brenda het Losserse carnaval voor te gaan en hoop dat we met de gehele Losserse samenleving weer een fantastisch seizoen gaan beleven. Voor iedereen erg veel plezier gewenst en hopelijk kom ik jullie tegen op 1 van de gezellige Gaffel Oaskes feestjes! Wie’j haalt ‘m der oet!!

Adjudant Robin

Als geboren en getogen Lossernaar ben ik waarschijnlijk ook wel iemand die door veel mensen gekend of herkend wordt. Maar voor diegene die het nog niet weten een korte introductie. Robin Brand is de naam, geboren in de summer of ’69, dus 49 jaar oud en dit jaar aan de beurt voor een Abraham. Ik ben vanaf 2003 getrouwd met Therese en samen hebben we drie kinderen, Jade (14), Jordan (11) en Boaz (8). We wonen aan het Saterslo, als toegangspoort voor alle feestvierende Luttenaren. Ik was zeer vereerd met het verzoek vanuit de voorzitter om dit jaar adjudant te worden van de hoogheid en samen met Therese waren we eigenlijk snel eens dat het door kon gaan. Van huis uit heb ik veel carnaval mee gekregen. Mijn vader, Wim Brand, is de mede-oprichter van carnavalsvereniging de Nachtulkes en daar heb ik ook het carnaval leren vieren. In de zeventiger jaren stond ik zaterdagsmorgens al mee te helpen met plakken in de loods achter ’t Lossertje aan de Enschedesestraat. Oude suikerzakken aan repen scheuren. Een oude oliekachel om het toch nog een beetje warm te krijgen en tussen de middag snert of baklever in de pan. Prachtige herinneringen heb ik daar aan, samen met veel familie (Familie Koning). Na een periode dat ik carnaval uitsluitend in het carnavalsweekend vierde, loop inmiddels alweer voor het zesde jaar mee in de begeleidingscommissie van de Prins van Losser, samen met onder andere Adjudant Guus, en weet dus vrij goed hoe het er aan toe gaat in het huidige Carnavalsland. In het dagelijkse leven ben ik manager Engineering & Aanleg bij netbeheerder Enexis in Zwolle. Ik geef daar leiding aan een afdeling met circa 100 medewerkers die zorg draagt voor een instandhouding, uitbreiding, verlegging en/of verbetering van het elektra- en gasnetwerk in het westen van Overijssel, vanaf Twente tot aan de Noordoostpolder. Naast de tijd die ik aan mijn gezin, mijn werk en de carnaval besteed ben ik vrij regelmatig te vinden op de velden van KVV Losser. We hebben namelijk 4 voetballende gezinsleden dus er is altijd wel een leuke wedstrijd met een deelnemend Brandje. In de loop van mijn bijna 40-jarig lidmaatschap heb ik bij KVV allerlei functies vervuld. Van bestuurslid tot jeugdleider, van jeugdbestuurslid tot kantinecommissie. Op dit moment ben ik nog hoofdleider van Jo8 en 9 en jeugdleider van het team van Boaz, Jo9-1. Ook voetbal ik zelf op zondagmorgen nog in het gezellige en ervaren 45+ team.

Ik hoop echt dat we dit jaar reclame maken voor het carnaval en dat vele Lossernaren enthousiast kunnen raken door alle festiviteiten, met als hoogtepunt natuurlijk de prachtige optocht. Uiteindelijk behoord carnaval tot de mooie en rijke cultuur van de gemeente Losser en staan de wagenbouwers van alle bij de Gaffel Aoskes aangesloten verenigingen hoog aangeschreven in het Twentse land, zelfs tot aan Munster toe!

Ik wil iedereen dan ook een prachtig carnaval toewensen, hoop dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en dat we vele duimpjes omhoog zullen krijgen! Alaaf en Helau!!

Hofchauffeuse Brenda

Mijn naam is Brenda Olde Daalhuis en ik ben dit jaar de belangrijkste vrouw van het carnaval, namelijk degene die elke dag moet proberen om de hoogheid en zijn adjudanten weer veilig thuis te krijgen, het liefst ook nog een beetje op tijd. Een zware taak die ik echter wel met plezier zal vervullen. Toen het verzoek via de voorzitter kwam om Prins Alex 1 als hofchauffeuse te komen ondersteunen, was ik zelf misschien nog wel het meest verbaasd. Ik ben eigenlijk iemand die zich het liefst wat meer op de achtergrond begeeft dus had ik niet zo’n rol voor ogen. Gaandeweg lijkt het me toch prachtig om te doen en tijdens de leuke voorbereiding heb ik al ervaren hoe leuk het allemaal is. Ik ben ook een echte geboren en getogen Losserse en woon nog steeds met veel plezier in ons dorp. Sinds kort woon ik samen met dochter Vera in onze nieuwe woning op de Brink.

Het ‘hofchauffeuren’ heb ik eigenlijk van huis uit mee gekregen en ook het carnaval is voor mij niet onbekend. Als klein meisje ben ik actief lid geweest van de Mini Martiniwichter, een erg leuke tijd. Ik vind het ook prachtig om te zien dat deze club het telkens weer voor elkaar krijgt om weer een leuke nieuwe groep klaar te stomen en nog steeds met veel enthousiasme vele optredens verzorgen.

Ik kijk er naar uit om met dit enigszins maffe trio een geweldige carnaval in de hele gemeente Losser te vieren!