Jongerenprins van Losser 2019

Hier staan ze dan! In een bommetje volle tent Bij Smit is Jongeren prins Job I met zijn adjudanten Robbert en Thomas op gekomen.

Job Brunger

Na lang wachten mag ik mezelf aankondigen als de nieuwe jongeren Prins van Losser. Mijn naam is Job Brunger:

Ik ben 19 jaar en zit op de opleiding Werktuigbouwkunde van het ROC in Hengelo. Ik ben opgegroeid aan het Egbertink in Losser maar sinds vorig jaar ben ik met mijn ouders, Arjan en Jolan, zus Anna (21)  en broertje Berre (16) verhuisd naar de Veldmatenweg in Losser.

Via mijn vader heb ik de Gaffel Aoskes leren kennen. Toen hij in 2015 adjudant van de prins van Losser werd vond ik dat helemaal geweldig.  Kort daarna trad ik zelf toe tot het bestuur van de JKL waar ik nu nog steeds lid van ben. En nu mag ik dan de jongerenprins van Losser zijn. Natuurlijk niet alleen! Samen met mijn twee adjudanten. Mijn ene adjudant is Thomas Aveskamp. Thomas is al sinds groep 3 van de basisschool mijn beste maat. Mijn andere adjudant is Robbert Gevers. Ik ken Robbert uit de JKL.

Toen de aanzoekcommissie van de JKL mij in het voorjaar van 2018 vroeg of ik de nieuwe jongeren Prins van Losser wilde worden hoefde ik daar geen moment over na te denken.

Ik vind het een enorme eer dat ik jongerenprins van Losser mag zijn en natuurlijk met deze twee kameraden aan mij zij. Het beloofd een geweldig jaar te worden onder het motto: met ’t JKL in hart en nieren, goat wie onmeuing carnaval vieren.

Robbert Gevers

Graag stel ik mij aan jullie voor, ik ben Robbert Gevers, 21 jaar en woon in het kleine maar fijne Glane-beekhoek. In het dagelijks leven studeer ik Facility Management op het Saxion in Deventer. Daarnaast werk ik in de evenemententechniek. Van opbouw van festivals tot bedrijfsfeesten en van het geluid verzorgen voor bandjes tot lichtshows maken bij feestjes. Dit doe ik veel bij HPL geluid- en lichttechniek. Dit werk is ook echt een hobby van mij. Je komt op uiteenlopende plekken en komt de leukste en gekste artiesten tegen. Ook tijdens de meeste grote feestjes in Losser (denk aan Brueghel) ben ik wel achter de knoppen te vinden. Wanneer ik ’s avonds niet aan het werk ben ik graag te vinden in één van de kroegen van Losser.

Verder ben ik graag druk voor de carnaval. Ik zit in het bestuur van de JKL en houd mij vooral bezig met de aanzoek en de JKL film die elk jaar voor de opkomst gedraaid wordt. Ook ben ik van kleins af aan lid van de Martini Kerlkes waar mijn oorspronkelijke roots ook liggen. Helpen bouwen aan de wagen lukt me al een aantal jaren niet meer maar ik help ze nog elk jaar graag met filmpjes die gemaakt moeten worden of muziek voor de optocht dat geregeld moet worden.

Ik heb er ontzettend zit in om samen met Job en Thomas een onvergetelijk jaar van te maken en kijk erg uit naar alle feesten waar we heen gaan!

Thomas Aveskamp

Ik stel me graag even aan jullie voor, ik ben Thomas Aveskamp, 20 jaar oud en wonend op de boerderij in het buitengebied van Losser.

Tegenwoordig verblijf ik door de weeks in de polder waar ik in het 2e jaar zit van de opleiding Bedrijfskunde en Agrifoodbusiness die ik volg aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Buiten de lessen om ben ik actief bij de studentenvereniging USRA. Daar organiseren we feesten en activiteiten voor medestudenten die vanuit heel Nederland naar onze school komen. Het is een hechte groep, iedereen kent elkaar en dat maakt het ook zo gezellig.

Ook is er in het weekend genoeg tijd om met vrienden activiteiten te ondernemen. De Trekkertrek is altijd heel gezellig. Maar ook het carnaval in Losser spreekt me aan. Het begon op de basisschool samen met job het bouwen van onze eigen carnavalswagen. En nu naast job als adjudant, de tijd gaat snel. Met ons drieën zijn we een fantastisch trio waarmee we een geweldig jaar tegemoet gaan.