De Technische Commissie
Een van de commissies waaruit de Gaffel Aöskes bestaat is de Technische Commissie. Sinds er binnen de Gaffel Aöskes jaarlijks een Prins van Losser ten tonele verschijnt, is er de Technische Commissie die de opkomst regelt.
Deze opkomst moet natuurlijk, gezien de aard van de vereniging, boeiend, ludiek en uniek van aard zijn. U begrijpt natuurlijk al dat er dan jaarlijks iets nieuws wordt uitgedacht door de leden van de Technische Commissie die op dit ogenblik bestaat uit 11 personen, welke in eigen beheer, en in een eigen werkplaats, ook de constructieve uitvoering van dat idee ter hand nemen. Zo na de zomervakantie komen we een keer per week samen om dit allemaal voor U uit te werken. Er wordt dan in onze loods getekend, gezaagd, gesneden, getimmerd, gelast, geschilderd en wat er zoal meer nog komt kijken. Dit alles geschied in een amicale sfeer, omdat het voor alles leuk moet zijn (en dat is het!). Na weken kunt U dan op het Prinsenbal aanschouwen met welk een spektakel de Prins van Losser wordt gepresenteerd.
De volgende ochtend wordt door ons bij de Prins thuis traditioneel de naam onthuld, hetgeen de laatste jaren gebeurd aan de omtrek van een clownsfiguur die bij hem in de tuin wordt geplaatst (indien mogelijk). S’middags vindt er dan het spätschoppen plaats in de residentie, elk jaar weer opgeluisterd met diverse “buuts”.
Tijdens de optochten door Losser en Münster staat de Prins op de prinsenwagen die “begeleid” wordt door de TC.
In het najaar de elfde van de elfde of de eerste zaterdag erna wordt deze Prins dan, met evenzoveel spektakel als met de opkomst, afgevoerd.